Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    IMK očekuje pola miliona evra prihoda

    Industrija mašina i komponenti (IMK) 14. oktobar očekuje prihod od oko pola miliona evra od prodaje serijskih mašina u prvoj polovini 2015. godine, rekli su u poslovodstvu tog preduzeća.

    IMK je Javnom preduzeću Srbijašume isporučio buldožer čija je vrednost oko 90.000 evra, a poslovodstvo je najavilo da bi ta fabrika, za nekoliko kupaca, trebalo da izgradi još desetak mašina.

    Generalni direktor IMK 14. oktobar Miloš Isailović rekao je da bi preduzeće u narednih mesec dana trebalo da napravi još dve mašine za Srbijašume, da se ugovaraju još tri mašine za Makedonijašume, te da bi u narednih mesec dana trebalo da bude izgrađeno i sedam mašina za Vojsku Srbije i javna komunalna preduzeća.

    "Očekivani prihodi od prodaje serijskih mašina u prvoj polovini 2015. će biti preko 500.000 evra. Pozitivno za nas, zato što nam se naši tradicionalni kupci vraćaju i iskazuju poverenje u kvalitet naših mašina", rekao je Isailović.

    Poslovodstvo te fabrike koja je u većinskom državnom vlasništvu, u postupku restrukturiranja, odnosno u postupku privatizacije, očekuje da će se lakše doći do strateškog partnera nakon sprovođenja socijalnog programa i najave da bi deo radnika mogao preći u namensku proizvodnju.

    Iz te fabrike je krajem prošle godine otišlo 670 ljudi, a ostalo ih je nešto više od 750. Isailović je rekao da je s Ministarstvom odbrane razgovarano o formiranju Fabrike namenske proizvodnje, u koju bi trebalo da pređe najmanje 150 radnika.

    To su preduslovi koji bi, kako je kazao, trebalo da dovedu do lakšeg pronalaženja strateškog partnera. Preduzeće radnicima duguje 23 plate.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE