Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Crnogorska Vlada traži da banke snize kamate

    Predstavnici Vlade Crne Gore apeluju na banke da stvore uslove za snižavanje kamatnih stopa na kredite, koji pored stranih direktnih investicija, predstavljaju glavni generator privrednog rasta.

    Potpredsednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem, Vujica Lazović i članovi Vlade u ekonomskom resoru, sastali su se sa predstavnicima banaka sa kojima su razgovarali o neto kreditnoj aktivnosti banaka i uslovima koji su neophodni da bi se povećala podrška novim rentabilnim i inovativnim projektima.

    Sagovornici su analizirali pitanja od značaja za povećanje ponude novca na tržištu u ovoj godini i rizika koji utiču na visinu kamata.

    "Rast ekonomije u ovoj godini biće podržan sa oko 100 miliona kreditnih sredstava iz komercijalnih banaka. Rast kredita od četiri odsto biće rezultat niže efektivne kamatne stope, čiji je trend pada započet krajem prošle godine", navodi se u saopštenju iz Kabineta Lazovića.

    Banke su, kako se dodaje, otvorene prema novim projektima sve dok se ispunjavaju definisani standardi, obezbjeđuju sredstva i klijent posluje u formalnom sektoru.

    Podrška Vlade u investicijama u prioritetne razvojne sektore, turizam, energetika, poljoprivreda i industrija dodatno olakšava poslovanje i umanjuje rizik plasmana kreditnih sredstava banaka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE