Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    GSP kupuje 50 autobusa za 9 miliona evra

    Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd, uprkos finansijskim problemima, ove godine planira da "obogati" vozni park za 50 novih autobusa, vrednih skoro devet miliona evra.

    Vozni park GSP Beograd će do kraja godine biti bogatiji za 50 novih autobusa. Procenjena vrednost nabavke je 1,089 milijardi dinara, odnosno skoro devet miliona evra, a prva vozila će se naći na ulicama već od jeseni, pišu Novosti.

    Generalni direktor GSP Željko Milković kaže da će tender biti raspisan krajem februara. Za prikupljanje dokumentacije je potrebno otprilike mesec i po i šest meseci za proizvodnju i isporuku, tako da bi prvi kontingent mogao da stigne u septembru, objašnjava Milković.

    Kupićemo autobuse domaće proizvodnje, najverovatnije na lizing ili ukoliko budemo mogli da uzmemo neki povoljan kredit. U svakom slučaju, Grad nam je obećao pomoć.

    Prioritet je nabavka solo autobusa s obzirom na to da je u poslednjih pet godina nabavljeno samo 10 vozila ovog tipa, a najstarija su prešla više od milion kilometara i prosečne su starosti 11,34 godine.

    Čak 452 vozila starija su od 10 godina i na osnovu analize njihovog tehničkog stanja planiran je rashod ukupno njih 60, u koja nije racionalno ulagati.

    Autobuski vozni park GSP je poprilično šaren pošto se sastoji od modela čak pet različitih firmi. Najzastupljeniji je Ikarbus, čija vozila čine više od polovine ukupnog broja, 57 procenata, slede najnoviji modeli poljskog Solarisa sa 20 odsto, pa Man sa 10, Mercedes Benz sa šest i još jedan domaći adut, FAP, sa pet odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE