Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beastie Boys tuže Monster Energy za 2,4 miliona dolara

    Hip-hop grupa Beastie Boys traži da proizvođač pića Monster Energy plati skoro 2,4 miliona dolara na ime troškova sudskog procesa na kojem je dobila 1,7 miliona usled zbog kršenja autorskih prava zbog korišćenja pesma u reklami.

    Sud na Mehnetnu naložio je na suđenju u julu kompaniji da grupi isplati taj novac, ali to nije bilo dovoljno za troškove advokata, navode zastupnici Beasie Boysa u dokumentima koji su podneti sudu.

    Troškovi su narasli zbog više od dve godine parničenja pošto Monster Energy nije pristao na pregovore, osmodnevnog suđenja, kao i pokušaja kompanije da ospori presudu.

    Ta kompanija je priznala da je pogrešno koristila pesmu Beasie Boysa u reklami koja je bila pet nedelja na internetu, ali i navela na suđenju da ne bi trebalo da plati više od 125.000 dolara.

    Beastie Boys su uvršteni u Rock’n’roll kuću slavnih 2012, pošto su imali četiri albuma na prvom mestu na tom listama i prodali više od 40 miliona ploča. Na prvo mesto su izbili prvi put 1986. debi albumom "Licensed to Ill" s pesmom "(You Gotta) "Fight for Your Right (To Party!)".

    Na suđenju su svedočili članovi grupe Adam "Ad-Rock" Horovitz and Michael "Mike D" Diamond. Horovitz je rekao da grupa nikada neće dati pesmu za reklamu za komercijalni proizvod.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE