Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Devenport: Vučić odlično zna koliko EU radi u korist Srbije

    Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Michael Devenport izjavio je da premijer Aleksandar Vučić "odlično" zna koliko EU radi u korist Srbije i da će ubuduće zajednički morati da se još više uradi.

    "Premijer i ja smo istog mišljenja da će 2015. pružiti velike mogućnosti za ključni napredak Srbije ka članstvu u EU. Na prvom sastanku ove godine, premijer i ja smo imali pozitivnu razmenu mišljenja o brojnim aktuelnim pitanjima", rekao je Devenport za izdanje lista Danas od ponedeljka.

    On je podsetio da je prošle godine Vlada Srbije donela mnoge reformske zakone i nekoliko dobrih akcionih planova, a sada je vreme da se sprovede to što je "zacrtano na papiru".

    Kako je rekao, EU je daleko najveći partner Srbije u najrazličitijim sferama, a sve zemlje članice EU podržavaju pristupanje Srbije Uniji.

    Govoreći o sankcijama prema Rusiji, Devenport je rekao da u pregovaračkom okviru postoji pravni uslov o postepenom uskladjivanju spoljne politike Srbije sa stavovima EU, te se očekuje od Srbije da se pridržava svojih obaveza.

    Govoreći o medijima, Devenport je kazao da u Srbiji ima dosta prostora za poboljšanje i učvršćivanje profesionalnih i etičkih standarda, i upozorio na politički i finansijski uticaj na medije.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE