Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Makedonci žele nekoliko srpskih firmi

    Osam kompanija iz Makedonije zaintresovano je da kupi neka od 502 preduzeća u Srbiji, koja se nalaze na listi za prodaju Agencije za privatizaciju.

    Pismo o zainteresovanosti poslalo je šest firmi iz Skoplja – Adora inženjering, Vatrostalna, Sanos, Ariljemetal, Elektroelement i RAM-MONIV International, kao i Mashinokop iz Kavadaraca i Grozd iz Strumice, piše makedonski portal Kapital.

    Skopska Adora Inženjering, jedna od najbrže rastućih građevinskih firmi u Makedoniji u poslednjih nekoliko godina, želi da uđe u kruševačku industriju za proizvodnju guma za vozila, sigurnosne opreme i eksploziva Trayal.

    Za Trayal je zainteresovana i firma iz Kavadaraca Mashinokop, a strumički Grozd želi bujanovačku Bivodu. Preduzeće Vatrostalna je zainteresovano za dve kompanije, Šamot Darosova i Šamot fabrika iz Aranđelovca.

    Sanos želi da kupi kraljevački Autotransport, a Ariljemetal novosadasku firmu Petar Drapšin. Elektroelement konkuriše za aranđelovački Elektroporcelan, a RAM-MONIV za fabriku kočne tehnike iz Trstenika.

    Portal navodi da su za kupovinu srpskih firmi najviše zainteresovane druge firme iz Srbije i da je njih 675 poslalo pisma o zainteresovanosti. Slede firme iz Rusije (26), iz Nemačke (18), Mađarske (15), Italije (13), SAD (12) i po 11 zainteresovanih firmi iz Kine i Češke.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE