Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ljajić:Prihodi od privatizacije idu u otplatu loših kredita

    Telekom je respektabilna kompanija i očekujemo da će njena prodaja ovog puta biti veoma uspešna, a privatizacioni prihodi neće ići na pokrivanje budžetskog deficita, već u investicije i nova zapošljavanja, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

    On je istakao da je Telekom tržišni lider po broju korisnika, apsloutni lider u domenu fiksne telefonije sa tržišnim učešćem od 95 odsto, a zauzima i vrlo značajnu poziciju kada je reč o ukupnim prihodima.

    "Očekujemo da bi ovog puta, nakon što bude završen tender za privatizacionog savetnika i dobijemo sve reference, to mogla da bude vrlo uspešna privatizacija", kazao je Ljajić za Pink.

    On je istakao da će privatizacioni prihodi ne samo od Telekoma, već i drugih preduzeća biti ulagani u razvoj, kao i otplatu loših, odnosno nepovoljnih kredita sa enormno visokim kamatama.

    Komentarišući slučaj Železare, Lajić je istakao da je jako važno, kako za njenih 5.000 radnika, tako i državu, da se to pitanje konačno reši, podsetivši da u ponedeljak ističe rok za podnošenje prijava.

    "Verujemo da ćemo do 1.februara rešiti pitanje Železare", naveo je Ljajić.

    On je napomenuo da je Železara nakon što ju je preuzeo US Steel, u jednom trenutku imala udeo od 13 odsto u ukupnom srpskom izvozu.

    Iako se, istakao je Ljajić, zbog krize na tržištu čelika u svetu verovatno ne može očekivati takav izuzetan rezultat, u svakom slučaju je važno da se pokrenu obe peći u železari, za šta, kako je dodao, ima najava da bi moglo da se dogodi.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE