Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vulin: 2015. će biti godina zapošljavanja

    Naredna godina biće godina borbe za povećanje zapošljavanja, posebno mladih, najavio je ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

    Vulin je novinaraima tokom posete Fondu PIO rekao da će biti preduzeti odgovarajući programi koji će uticati na povećanje zaposlenosti.

    Tako će u zavisnosti od opštine u kojoj se nalazite za novo zapošljavanje biti odvojeno između 150.000 i 250.000 dinara, a za osobe sa invaliditetom između 180.000 i 300.000 dinara, rekao je Vulin.

    On je naveo da je predviđeno da se plaća stručna praksa za mlade i da će to dotirati država, a da poslodavac ima obavezu da zadrži tu osobu šest meseci na tom radnom mestu.

    "Naš uspeh meriće se time koliko ćemo imati novih zapošljavanja i kako ćemo se, uprkos štednji i krizi, nositi sa problemom nezaposlenosti", rekao je Vulin i ukazao na podatak da je za devet odsto povećana naplata doprinosa što je, dodao je, u direktnoj korelaciji sa povećanjem stope zaposlenosti.

    "Kada slušamo sve neverice u vezi nezaposlenosti, ovo je egzaktan podatak. Ako je za devet odsto povećana količina novca i doprinosa za penzijsko, onda je toliko povećana i zaposlenost, tu nema prevare i to ne može da se izmisli bilo kakvim kreativnim tumačenjem broja zaposlenih", rekao je Vulin.

    Upitan o socijalnom dijalogu, on je istakao da socijalini dijalog između partnera normalno funkcioniše i da je pre neki dan održana sednica Socijalno ekonomskog saveta, kao i da se očekuje kolegijum i još jedna redovna sednica.

    "Prirodno je da sndikati i poslodavci nekad ne mogu da pronađu zajednički jezik, prirodno je da se nekad ne slažemo svi, ali svi volimo ovu zemlju i radićemo za njenu dobrobit", poručio je Vulin.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE