Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    PTT bi mogao da konkuriše PayPalu

    Predlog izmena Zakona o deviznom poslovanju, od 1. oktobra 2015. bi omogućio da se platni promet sa inostranstvom obavlja i preko domaćih, a ne samo preko stranih institucija elektronskog novca.

    Narodna banka Srbije (NBS) uputila je Skupštini predlog izmena i dopuna Zakona o deviznom poslovanju, kojim bi od 1. oktobra 2015. našim rezidentima bilo omogućeno da platni promet sa inostranstvom obavljaju i preko domaćih institucija.

    Predlagač zakona je naveo da su izmene i dopune Zakona o deviznom poslovanju, koje treba da stupe na snagu 1. oktobra naredne godine, bile neophodne kako bi se uskladila i omogućila nesmetana primena novog Zakona o platnim uslugama.

    Povodom nedoumica oko prijema novca iz inostranstva preko PayPala, u NBS su objasnili da nije tačno da će se zakonski uslovi za prijem novca preko PayPala stvoriti tek od 1. oktobra 2015. godine, jer oni već postoje u ovom trenutku.

    Nijedno slovo Zakona o deviznom poslovanju se neće promeniti u tom pogledu, kažu u NBS i ističu da će predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju biti omogućeno osnivanje i poslovanje domaćih institucija elektronskog novca od 1. oktobra 2015. godine.

    Predlog izmena deviznog zakona dopunjen je odredbom prema kojoj će rezidenti moći da primaju i šalju novac, ne samo preko straniha, već i preko domaćih institucija elektronskog novca koje će od 1. oktobra 2015. godine moći da se osnivaju i posluju u našoj zemlji.

    Predloženim izmenama i dopunama pojedine odredbe Zakona o deviznom poslovanju se preciziraju da bi se Javnom preduzeću PTT Srbija omogućilo da u skladu sa zakonom obavlja menjačke poslove i učestvuje u platnom prometu sa inostranstvom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE