Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Pričaću sa Putinom o Južnom toku

    Premijer Aleksandar Vučić izražava uverenje da će sa ruskim partnerima postići dogovor o energetskoj zaštiti Srbije i najavio da će o Južnom toku razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

    Premijer Srbije je u izjavi RTS izrazio uverenje da će biti pronađena najbolja moguća rešenja za Srbiju i da ljudi ne treba da se brinu.

    "Očekujem da ću razgovarati sa predsednikom Tomislavom Nikolićem koliko u petak uveče, i mislim u narednim danima i sa predsednikom Putinom da vidim zašto je doneta konačna odluka na takav način", rekao je Vučić.

    On je dodao da bi voleo odgovor na pitanje zašto Srbija nije bila upoznata sa tom odlukom, već se o njoj saznalo preko agencijskih vesti.

    Vučić je ponovio da je ta odluka loša vest za Srbiju i da će odustajanje od projekta ugroziti energetsku bezbednost Srbije, ali i naveo da naši stručnjaci analiziraju sve ugovore kako bismo videli šta nam je činiti u narednom periodu.

    Naveo je da bi nam bilo mnogo lakše sa Južnim tokom, i da se nada da postoji neka mala šansa iako su izjave ruskih zvaničnika vrlo jasne i nedvosmislene.

    >>>>Odluka o Južnom toku konačna, Rusi se okreću Turskoj

    "Vidim da postoji odgovornost i kod mnogih političara u Srbiji. Postoje oni kod kojih ne postoji nikakva odgovornost, koji nam sole pamet šta da radimo, a oni su te ugovore potpisivali, ništa nisu menjali u svemu tome, mi smo ih menjali, popravljali i pravili ih da budu bolji nego što su bili pre šest ili sedam godina", rekao je Vučić.

    Zorana Mihajlović "osula" po Tadiću, Koštunici…

    Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da se odgovornost za to što Srbija nije zaštićena u slučaju da ne bude Južnog toka odnosi na Borisa Tadića, Vojislava Koštunicu i sve one koji su učestvovali u pregovaranju.

    Ona je novinarima u parlamentu rekla da je nemoguća revizija sporazuma o kupoprodaji NIS i naglasila da će Srbija naći način i alternativno rešenje za drugi pravac dotoka gasovoda.

    Ona je dodala da se na kupoprodajni ugovor ne može uticati, ali da se možda može uticati na ono što je vezano za Banatski dvor i da se poveća njegov kapacitet. Kaže da ona nikada nije bila protiv Južnog toka, ali jeste protiv onih koji su pregovarali Energetski sporazum kojim nisu zaštićeni interesi zemlje.

    "Tadić je potpisnik, ali je odgovornost i na Koštunici i na sve koji su učestvovali u pregovaranju. Oni su odgovorni za zaštitu naših interesa. Jedina smo država koja je prodala naftnu industriju i tada se u medijima pisalo da to radimo zbog Južnog toka, iako to nigde ne postoji u Energetskom sporazumu", rekla je ona.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE