Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Beneficirani` ručak u NBS i za familiju i prijatelje

    U restoranu Narodne banke Srbije u Topčideru jede se kao u najboljim beogradskim kafanama, a plaća po minimalnim cenama, a zaposleni, koji inače spadaju među bolje plaćene državne službenike, mogu da dovedu i familiju i prijatelje, piše Blic.

    Baš kao i poslanici u Skupštini, i zaposleni u NBS imaju restoran sa najpovoljnijim cenama, a pritom zarađuju 88.493 dinara u proseku. Razlika je što u moderni restoran u kompleksu kovnice novca radnici NBS mogu da dovedu i familiju i goste, pa da o trošku države po benificiranim cenama ručaju radnim danima, ali i vikendom, piše Blic.

    Uslov je samo jedna legitimacija NBS, na koju u restoran može ući još petoro. Pravo na ulaz imaju i penzioneri centralne banke, takođe sa svojim gostima, otkriva sagovornik Blica.

    Restoran nadomak Topčiderskog parka mogao bi se nazvati najjeftinijom kafanom u Beogradu, istina ne svima dostupnom. Cene su, kako saznaje Blic, nedavno povećane, ali su i dalje daleko od tržišnih, pa su jela i pića upola, a neretko i četiri puta jeftinija od onih u prosečnoj kafani.

    Kompletan ručak, bez stezanja kaiša, u koji mogu da se uvrste čorba, roštilj i salata, košta manje od 400 dinara. Za trećinu skuplje nego u skupštinskom restoranu, ali bar za 600 dinara jeftinije nego u restoranima u Beogradu.

    Čorbe su 120 dinara, riba sa prilogom 350 dinara. Zaposleni i gosti NBS mogu da izaberu i dimljene filete pastrmke, ali i porciju brancina. Sa roštilja na meniju su gurmanska pljeskavica, ćevapi, kobasica, bela vešalica… Cene idu od 220 dinara, a roštilj od mlevenog mesa je od čiste junetine.

    Ovakvim uslugama NBS je o državnom trošku praktično obezbedila i slobodno vreme svojih zaposlenih. Kako je Blic nedavno pisao, centralna banka je za svoje radnike nedavno htela da zakupi terene za košarku, kuglanje, tenis i odbojku, pa je odustala kad je list pokrenuo pitanje opravdanosti takvog troška.

    Plate duplo veće od proseka, guvernerki puta 11

    Oni istovremeno imaju plate na kojima bi im pozavideli mnogi u Srbiji. Prosečna zarada zaposlenih u NBS u oktobru ove godine bila je 88.493 dinara, što je duplo više od prosečne zarade u zemlji. Guvernerki Jorgovanki Tabaković isplaćeno je 522.729 dinara, a pojedinim viceguvernerima i 432.672 dinara, navodi se u informatoru o radu te institucije.

    NBS ima sedam apartmana na Zlatiboru ukupne površine 776 kvadrata, odmaralište u Sokobanji na 550 kvadrata, šest garsonjera u Budvi i tri garsonjere u Igalu. NBS ima i 81 stan i 70 putničkih automobila, navodi se u informatoru NBS.

    U Narodnoj banci nisu želeli da komentarišu cenovnik u svom restoranu, zaključuje se u tekstu Blica.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE