Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusija dobija najbrži mobilni internet

    Uoči Svetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine, u Rusiji će započeti s radom mreža pete generacije (5G) u testnom režimu, a njenoj izradi pristupiće operator Megafon i kineska kompanija Huawei.

    "Osnovni cilj za mreže pete generacije postaće proširivanje spektra frekvencije i povećanje kapaciteta mreže. Očekuje se da će nova tehnologija rešiti zadatak nad kojim rade svi svetski operateri – povećanje efektivnosti mrežne infrastrukture", kaže se u saopštenju Megafona.

    Obim internet prometa s pojavom brzog mobilnog interneta i rastom popularnosti dostupnih gedžeta u velikom je porastu, primećuju developeri. Brzina mobilnog interneta narašće toliko da će se video pokretati od prve sekunde kada se pusti, bez čekanja na preuzimanje.

    Specijalisti ruskog operatora zahvaljujući ugovoru s kompanijom Huawei moći će učestvovati u razradi standarda veze i uneti prilagođavanja u skladu sa specifičnim potrebama za Rusiju (frekvencijsko područje, geografija itd.)

    Huawei je najavio planove o investiranju najmanje 600 miliona dolara u projekat razvoja mreže pete generacije. Najavljuju da će brzina prenosa podataka u 5G biti sto puta viša nego u LTE.

    Valja napomenuti i da će Rusija postati prva zemlja na svetu u kojoj će mreža 5G započeti s radom. U Japanu se mreže pete generacije planiraju tek za 2020, a u Velikoj Britaniji, gdje je Huawei investirao u centar za razvoj – 2022. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE