Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    TONY PARSONS: Sujeta jača od novca

    Ovih dana ponovo je u Srbiji gostovao jedan od miljenika domaće čitalačke publike – Tony Parsons. Ali ovaj put on se publici predstavio kriminalističkim romanom ’Jedan po jedan’, koji je njegov prvenac u ovom žanru. Kada se odlučio da napiše triler, to je bio jedan od najrizičnijih poteza u njegovoj karijeri u poslovnom smislu. Ali je to bio rizik koji se na kraju isplatio i to trostruko.

    Tony Parsons je rođen u siromašnoj porodici u londonskom Ist Endu. Sa šesnaest godina je napustio školu, a kada mu je bilo dvadeset godina zaposlio se u fabrici za proizvodnju džina. Potom je postao muzički novinar i pratio je eksploziju panka i novog talasa. Domaćoj publici, ali i širom sveta, poznat je po romanima: ’Čovek i dečak’, ’Za moju malu’, ’Moja omiljena supruga’.

    Na ideju da napiše triler došao je u razgovoru sa svojim prijateljem. „Odlučio sam da sa emotivnih romana i žensko-muških odnosa pređem na trilere tokom razgovora s rediteljem Samom Mendesom, koji mi je rekao da će sledeći film koji bude snimao biti o Jamesu Bondu i da mora da se vrati knjigama o njemu koje je čitao kao mlad. Odlučio sam da pišem o detektivu koji neće biti kao Bond ili Sherlock Holmes“, ispričao je Parsons.

    Ceo tekst pričitajte u najnovijem broju BIZLife magazina
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE