Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kod privatnog lekara uskoro ćete ići o trošku RFZO?

    Privatnog lekara opšte prakse, pedijatra i ginekologa građani će uskoro moći da izaberu o trošku zdravstvenog osiguranja, piše današnji Blic.

    To će biti omogućeno kroz reformu primarne zdravstvene zaštite, koju će Ministarstvo zdravlja započeti do kraja ove godine.

    "Bez uključivanja privatnih lekara u zdravstveni sistem nećemo dobiti pravu formu izabranog lekara. Za to moraju da se steknu uslovi da se poboljšaju mnoge stvari u primarnoj zaštiti. Zajedno sa Udruženjem privatnih lekara radimo na mapiranju privatnih ustanova, kao i usluga koje oni pružaju", rekao je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja za Blic.

    Posle toga, dodao je on, sledi i akreditacija privatnih ustanova, koje će morati da rade pod jednakim uslovima kao i državne.

    Cilj je, prema ministrovim rečima, da sistem bude efikasniji i bliži potrebama građana.

    "Zdravstveno stanje i starosna struktura našeg stanovništva je među najnepovoljnijima u Evropi, a zdravstveni sistem iznad svega neefikasan, o čemu jasno govori naše poslednje mesto u Evropi", dodaje ministar.

    Međutim, kako kaže, moramo da vodimo računa o svim aspektima, da vidimo šta realno možemo i koji su naši kapaciteti. Ići ćemo, korak po korak.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE