Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Crna Gora `overila` prioritetnu deonicu autoputa

    Ministar finansija Crne Gore Radoje Žugić, potpisao je sa predstavnicima kineske Exim banke ugovor o finansiranju i projektovanju prioritetne deonice autoputa Bar-Boljare.

    Ukupna vrednost finansiranja i pojektovanja iznosi 809,6 miliona evra, a od te sume 85 odsto sredstava biće obezbeđeno iz kredita Exim banke, a preostalih 15 odsto obezbediće crnogorska vlada, prenela je TV Crne Gore.

    Ranije je saopšteno da je kredit ugovoren sa rokom otplate od 20 godina, uključujući šestogodišnji period odlaganja početka otplate. Godišnja kamatna stopa dogovorena je u visini od dva odsto.

    Autoput Bar-Boljare je najveći i najsloženiji projekat u istoriji Crne Gore. Ukupna dužina autoputa od Bara do Boljara je 169,2 kilometra. Prioritetna i najteža deonica Smokovac-Mateševo duga je 41 kilometar, od čega više od 17 km otpada na tunele, tri na mostove i gotovo pola kilometra na vijakdukte.

    Sa sadržajem ugovora će biti upoznat Parlament Crne Gore, koji treba da usvoji Zakon o autoputu, a posle toga će početi radovi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE