Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Toyota proizvodi devet miliona vozila u Evropi

    Kompanija Toyota objavila je da će ukupna proizvodnja njenih vozila u Evropi ove nedelje dostići devet miliona jedinica, od kojih je oko 20 odsto hibridnih automobila.

    Dva od tri vozila japanskog proizvođača koja su prodata u Evropi napravili su radnici Toyote u jednoj od šest fabrika vozila i tri fabrike motora smeštenih u Portugalu, Velikoj Britaniji, Turskoj, Francuskoj, Poljskoj, Češkoj i Rusiji, navodi se u saopštenju.

    Kompanija je uložila više od osam milijardi evra u devet evropskih fabrika, koje proizvode širok asortiman vozila za evropske kupce, kao i za izvoz na tržište Sjedinjenih Američkih Država.

    Kako se navodi, evropski dizajn je dobio veću autonomiju u odnosu na japanski, i novi modeli se zato dizajniraju po ukusu evropskih kupaca.

    Toyota u Evropi zapošljava oko 20.000 ljudi, što direktno, što preko svojih podružnica, a ta brojka se penje na 94.000 ako se uključe radnici iz prodajne mreže.

    Oko 20 odsto svih Toyota i Lexus vozila prodatih u Evropi su hibridi, većina njih je takođe proizvedena u Evropi, a u 2013. godini takvih je bilo 105.000 od 156.000 hibrida. Od početka godine, u Evropi je prodato više od 131.000 hibridnih vozila.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE