Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ECB, praćena protestima, zadržala kamatnu stopu

    Evropska centralna banka zadržala je referentnu kamatnu stopu na nivou od 0,05 odsto, u trenutku oštrih sukoba demonstranata i policije ispred palate Kapodimonte u Napulju, u kojoj se održavalo zasedanje ECB.

    Kao što je očekivano, ECB je u saopštenju navela da "zadržava stabilnu referentnu kamatnu stopu na 0,05 odsto", nakon prošlomesečnog rezanja stope, prenosi agencija France presse.

    ECB je, takođe, zadržala kamatnu stopu na depozite na minus 0,20 odsto i graničnu kamatnu stopu na plus 0,30 odsto.

    Posmatrači ECB nisu očekivali nikakav novi potez te institucije, nakon što je centralna banka prošlog meseca iznenadila tržišta rezanjem kamatnih stopa i uvođenjem još nekih mera.

    Za vreme zasedanja ECB, demonstranti su ispred palate Kapodimonte uzvikivali slogane protiv mera štednje i gubitka posla, i nosili su transparente na kojima je ispisano "Nesigurnost posla, siromaštvo, nezaposlenost, špekulacije. Oslobodite nas ECB", preneo je Reuters.

    Policija u opremi za razbijanje demonstracija nije dozvolila demonstrantima da priđu bivšoj kraljevskoj palati, u kojoj predsednik ECB, Mario Draghi, treba da održi konferenciju za novinare.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE