Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Blizu rešenja za FAP, do Nove godine i za Železaru`

    Vlada Srbije vodi razgovore sa 46 kompanija koje bi trebalo da investiraju 580 miliona evra i zaposle 21.000 radnika, rekao premijer Aleksandar Vučić.

    Premijer je, na konferenciji za novinare, ponovio da neće biti lako u nastavku reformi u Srbiji, ali ni toliko teško, jer će biti urađene važne izmene za unapređenje proizvodnje.

    "Reč je o veoma važnim francuskim, turskim, nemačkim, japanskim, italijanskim, finskim i drugim kompanijama. Blizu smo rešenja za FAP, što ne mogu da kažem za Železaru Smederevo, ali smo i tu bliži nego prošle nedelje", rekao je Vučić.

    On je dodao da bi do Nove godine, a možda i ranije, trebalo da se nađe rešenje za Železaru i Petrohemiju Pančevo, kao i da će, zbog mogućnosti otkopavanja uglja u Zapadnoj Tamnavi pre roka, omogućiti da proizvodnja električne energije krene i ranije od planiranog.

    Ljudi ne moraju da brinu, neće biti restrikcija i problema sa gasom, niti poskupljenja električne energije, rekao je Vučić.

    Vučić je ponovio da i da je imao veoma važne razgovore sa predsednikom i vlasnikom najveće mesne industrije u Evropi, kompanije Tonnies i vlasnikom fudbalskog kluba Šalke 04, Clemensom Tonniesom.

    On je istakao da je važno da će za manje od dve godine Srbija nadoknaditi broj svinja izgubljenih tokom prethodnih 14 godina.

    To je veliki posao i velika stvar za našu zemlju. Investicije će biti više od 200 miliona evra. Zajedno sa kooperantima računamo na oko 8.000 zaposlenih. To je velika stvar za našu zemlju, rekao je Vučić i zamolio građane Srbije da 2016. sude kakve su reforme.

    (Pre)skupa parada

    Upitan koliko je koštalo angažovanje policajaca u Beogradu tokom održavanja Parade ponosa, Vučić je odgovorio: "skupo je koštalo, mnogo više nego što bih želio da nas je koštalo".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE