Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bajatović: Ako bude potrebe poskupljenje gasa biće minimalno

    Poskupljenje gasa u Srbiji, u slučaju da bude potrebne dodatne količine ako izbije gasna kriza, bilo bi minimalno, kaže direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

    "Skladište gasa 'Banatski dvor' je puno, imamo rezervu više od 450 miliona kubika gasa. To pokriva potrošnju domaćinstava, ali ne i privrede, za oko tri meseca. Ako procenimo da nam trebaju dodatne količine gasa, obezbedićemo i to, što bi uticalo na cenu tog energentna, ali ne u velikom procentu", rekao je Bajatović za današnji Blic.

    On je dodao da je teško proceniti koje dodatne kolicine gasa bi eventualo bile potrebne Srbiji, koje bi bile skladištene u Mađarskoj, ali je istakao da bi to bilo "nekoliko odsto".

    Blic podseća da je prethodna gasna kriza izbila 7. januara 2009. godine kada je Rusija potpuno obustavila isporike gasa Evropi preko Ukrajine, zbog cene trazita gasa kroz tu zemlju.

    Gas za domaćinstva i privredu poskupeo je u Srbiji avgusta ove godine od 1,1 do četiri odsto, tako da za domaćistva košta 45,5 dinara po kubnom metru, bez PDV-a.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE