Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: `Aerodromi` neće biti novo javno preduzeće

    Preduzeće Aerodromi Srbije biće formirano tako što će beogradskom aerodromu biti pridruženi mali aerodromi u Srbiji, kaže Zorana Mihajlović.

    "Neće biti formirano novo javno preduzeće jer će se postojećem privrednom društvu Aerodrom 'Nikola Tesla' pridodati malih aerodromi, kojih u Srbiji ima 25", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović novinarima u Vladi Srbije.

    Ona je rekla da je za sada sigurno da će šest aerodroma biti u okviru preduzeća Aerodromi Srbije, a razgovara se i sa ostalima jer su neki civilno-vojni, a neki samo vojni koji se ne koriste.

    "Sasvim je sigurno da će tu biti aerodromi u Nišu, Užicu i Kraljevu", rekla je Zorana Mihajlović koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

    Ona je rekla da novi zakon o vazdužnom saobraćaju, o kojem je završena javna rasprava, daje mogućnost da se uz velike aerodrome u Srbiji razvijaju i mali.

    "Sigurni smo da razvojem malih aerodroma, pored velikog, možemo da obezbedimao povećanje prevoza, pre svega putnika, razvoj turizma i saobraćaja u Srbiji. To je dobro za Srbiju", rekla je Mihalović.

    Ministarka je u četvratak najavila da bi Vlada Srbije u narednih nekoliko dana mogla da formira preduzeće Aerodromi Srbije.

    Sada su aerodromi u Srbiji odvojena preduzeća, a redovni aviosaobraćaj obavlja se samo sa Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE