Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Joksimović o oceni Angele Merkel: Nije tempo puža, već ubrzano

    Kancelarka Angela Merkel je ocenila da zemlje regiona u evrointegracijama napreduju "tempom puža", a u Vladi Srbije poručuju da se na reformama radi ubrzano.

    U Vladi Srbije, povodom ocene nemačke kancelarke Angele Merkel da zemlje regiona u integracijama napreduju tempom puža, kažu da se na reformama, koje nisu lake, radi ubrzano, ali da je činjenica da je ukupna slika regiona drugačija.

    “Reforme društva i efikasne institucije jesu jedini objektivan kriterijum za članstvo u EU. Srbija, njeni građani i ova vlada rade uporno, ubrzano i mnogo na ukupnim reformama, koje nisu lake, i to je prepoznato i u EU i u Nemačkoj. Ministar inostranih poslova Nemačke Frank-Walter Steinmeier nedavno je ocenio reforme u Srbiji impresivnim. Regionalni pristup, koji je važan, sigurno u svojoj ukupnosti daje nešto drugačiju sliku stepena reformi u regionu. Mi očekujemo da budemo ocenjivani u odnosu na sopstveni trud i rezultate, to je jedini fer i racionalan pristup u procesu pridruživanja”, kaže za Danas Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije, komentarišući ovu izjavu Merkelove i odgovarajući na pitanje zašto je to u Srbiji tako.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE