Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Shell prodao gasna polja u SAD

    Englesko-holandska energetska grupacija Royal Dutch Shell prodala je dva gasna polja u američkim saveznim državama Vajomingu i Luizijani za 2,1 milijarde dolara, kao i još jedno nalazište škriljaca u Pensilvaniji.

    Kompanija je celokupan udeo u nalazištu Pajndejl u Vajomingu, kao i 155.000 hektara u basenima Marselus i Utika u Pensilvaniji prodala preduzeću Ultra petroleum za 925 miliona dolara, navodi se u saopštenju Shella, a prenosi Bloomberg.

    Shell je, takođe, postigao dogovor sa kompanijom Vine Oil & Gas i njenom partnerskom grupacijom  Blackstone o prodaji svojih aktiva u gradu Hajnsvilu, u Luizijani, za sumu od 1,2 milijarde dolara.

    Izvršni direktor Shella Ben Van Beurden nedavno je preduzeo dodatne napore kako bi ubrzao proces prodaje aktiva Shella i kako bi restrukturisao poslovanje kompanije na američkom kontinentu.

    U ovoj godini, Van Beurden je već prodao Shellove aktive u vrednosti od osam milijardi dolara, a cilj je da se do 2015. prodaju aktive u vrednosti od 15 milijardi dolara.

    "Nastavljamo da restrukturišemo naše poslovanje", izjavio je direktor Shellove filijale za američki kontinet Marvin Odum.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE