Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šverc veći nego pre BusPlusa

    U Beogradu rešili da poboljšaju naplatu karata u gradskom prevozu, koja je lošija od vremena pre famoznog BusPlusa, ali i dalje se ne zna na koji način će se to izvesti, dok se na Apex grad ne može osloniti.

    U gradu rešili da poboljšaju naplatu karata, planira se veći broj kontrolora, redara, komunalnih policajaca, a ako se poveća naplata, neće biti neophodne druge mere, pišu Novosti.

    Ili ćemo svi mi plaćati karte švercera u gradskom prevozu ili ćemo neplatiše naterati da kupuju karte. A uspešan "lov" na švercere može da osigura jedino bolji sistem kontrole, smatraju u gradu.

    Ipak, zasada, nadležni još ne preciziraju kako će sistem kontrole do tančina da funkcioniše. Na privatnu firmu Apex, koja je još zadužena za BusPlus sistem, grad u tom smislu ne može da se osloni.

    Oni upošljavaju ugovoreni minimum, ali broj od oko 200 kontrolora ne uspeva da obezbedi čak ni naplatu koju je postizao GSP kada je za to bila zadužena njihova služba, a kamoli da povećaju prodaju, što je i bio cilj novog sistema.

    U gradu ozbiljno razmišljaju o angažovanju većeg broja redara i kontrolora, pomoći komunalnih policajaca, koji će da zavedu red u naplati gradskog prevoza. Ali, istovremeno, kažu da neće upošljavati nove kontrolore, kao i da neće biti na teretu budžeta grada.

    Situacija u kojoj se sada nalazimo je neodrživa i možete očekivati čitav set mera u cilju poboljšanja naplate. Razmatramo različite mogućnosti, ali sigurno je da će sistem kontrole biti snažniji, najavio je direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović.

    Takođe, sve državne kompanije, gradske i republičke, treba da zaposlenima kupuju karte za gradski prevoz, kao i kompanije koje posluju sa gradom. Ako uspemo da povećamo naplatu i zaustavimo švercovanje, neće biti potrebno sprovođenje drugih mera.

    Postojeći tarifni sistem u gradskom prevozu je potpuno zastareo i nepraktičan. Sa GSP i Saobraćajnim fakultetom radi se na novom koji će biti u primeni od 1. januara. U međuvremenu će se menjati postojeće odluke u smislu bolje i efikasnije naplate karata, rekao je Mitrović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE