Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Postavite sebi ova pitanja svakog dana i odgovori će vas voditi ka uspehu

    Inteligentni i uspešni ljudi se svakodnevno preispituju kako bi ostali relevantni u polju kojim se bave i stekli dobar uvid u probleme sa kojima se suočavaju. Ovo su pitanja koja biste svakodnevno trebalo da postavljate sebi, kako biste znali da li ste na dobrom putu ka uspehu i ličnom zadovoljstvu:

    Da li sam danas uradio nešto u pravcu svog višeg cilja?

    Uspešne vođe znaju važnost postavljanja ciljeva, kako onih dugoročnih, tako i onih kratkoročnih, motivišućih. Usredsređujući se na ciljeve imaćete jasniji plan kako da svoje ambicije i želje ostvarite na najbolji mogući način.

    Sa kojim lošim navikama moram da prestanem?

    Svi imaju loše navike, a one mogu da naštete vašem kredibilitetu i vašem poslu. Kada ih uvidite, uložite napor kako biste ih se rešili, i isplatiće vam se višestruko.

    Šta me motiviše za danas?

    Motivacija je sila koja vas gura napred. Otkrijte šta je to što vas lično motiviše i time hranite svoju motivaciju svakodnevno.

    Jesam li bio osoba kakva želim da budem?

    Čovek se ne rađa sa svim svojim karakternim osobinama, on ih stiče kroz iskustvo, kroz pobede i poraze. Pobrinite se da kroz svoje reakcije na događaje razvijete karakter kakav želite da imate.

    Koje sam greške napravio, i šta sam iz njih naučio?

    Svi doživljavaju neuspeh i svi prave greške, ali umesto da to doživljavate kao dokaz vaše nesposobnosti, shvatite da su to jedinstvene prilike za učenje novih lekcija.

    Na čemu sam zahvalan?

    Uvek će biti i dobrih i loših dana, kao i dobre i loše sreće. Ali i pored toga, zahvalnost ostaje najkorisnije oruđe koje imate. Ono odvaja bitno od nebitnog i pokazuje koje su stvari u životu zaista važne, oni koji su zahvalni će ostati usredsređeni, hladne glave i bistrog uma.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE