Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bez brige, ove zime neće biti restrikcija

    Direktor Termoelektrane Kostolac Dragan Jovanović izjavio je danas da će biti dovoljno uglja za zimu i da ne očekuje probleme sa isporukom električne energije.

    "Čeka nas težak avgust, da obezbedimo uslove da proizvodnja krene na maksimalni nivo, kako bismo tokom jeseni obezbedili na deponijama dovoljne količine uglja i da uđemo bezbedno u zimu", kazao je Jovanović na Radio-televiziji Pink.

    On je kazao da građane tokom zime očekuje hladno vreme, ali da sa grejanjem ne bi trebalo da bude problema i da su preduzete mere kako bi se električna energija isporučivala redovno.

    "I vlada i ministarstvo energetike su preduzeli dodatne mere da se obezbede dodatne količine energije za koje se veruje da će nedostajati, tako da ja verujem da neće doći do onoga od čega svi strahuju, a to su restrikcije električne energije", kazao je Jovanović.

    On je kazao da je preambiciozno reći da je Kostolac oslonac srpske energetike, ali da je važni proizvodni element, naročito posle majskih poplava.

    "Sigurno je jako važan kapacitet naročito tokom zime i kada je Kolubara u značajnim problemima zbog poplava i kada će blokovi u TENT-u imati problema da rade na maksimalnom opterećenju", kazao je Jovanović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE