Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Ugovor sa Fijatom neće biti objavljen

    Ugovor sa Fijatom, koji je potpisan u vreme prethodne vlasti, nažalost, neće biti objavljen, jer to ne dozvoljava druga strana, rekao je juče premijer Aleksandar Vučić, odgovarajući na poslanička pitanja u Skupštini Srbije. On je otkrio delove ugovora sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koliko je mogao, i istakao da će moći da ga objavi u celini odmah posle posete šeika Muhameda, čiji dolazak se uskoro očekuje. Vučić je rekao da se iz onoga što može da otkrije o „arapskim parama”, vidi „kakvim su se sve lažima služili politički protivnici”.

    Pitanja o ugovorima sa Fijatom, NIS-om i Ujedinjenim Arapskim Emiratima postavio je Zoran Živković (NS). Istakavši da iz njemu nepoznatih razloga mnogi beže od odgovora i izmišljaju različite stvari o ugovorima, Vučić je rekao: „Ugovore sa Fijatom i NIS-om potpisala je stranka na čijoj listi ste vi izabrani (DS), ugovor sa Fijatom je nešto na šta je vlada potrošila najviše novca, ali ja neću, kao neki drugi neodgovorni ljudi, da kažem da je to bilo loše i pogrešno, ali da smo mi to potpisali, verovatno bismo bili optuženi za najteži kriminal. Neću reći da je to loše, iako mi se čini da su neke stvari mogle bolje da se ispregovaraju. Što se tiče NIS-a, ja sam, ne vama, već predsedniku Vladimiru Putinu izneo naše primedbe na taj ugovor. To nikakve veze sa mnom nije imalo, ali izborili smo se da dobijemo jedan veoma dobar ugovor o Južnom toku. Očekujem da radna grupa, onako kako to priliči prijateljima, reši određene probleme.”

    Što se tiče AirSerbia ili JAT-a, Vučić je kazao da je JAT nijedne godine nije imao gubitak manji od 28 miliona evra, a ove godine će prvi put biti u plusu. Prema njegovim rečima, Air Serbia doprinosi budžetu Srbije sa 1,5 odsto bruto domaćeg proizvoda. On je detaljno naveo koliko je aviona nabavljeno, ljudi zaposleno i dodao da je broj putnika u ovoj godini porastao za 70 odsto, a ukupni prihodi za 21 odsto.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE