Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kostiću Putevi, Udovički vodi privredu?

    Vlasnik MK komerca Miodrag Kostić biće novi generalni direktor Puteva Srbije, kojima će pre toga biti pripojeno preduzeće Koridori Srbije, saznaje Danas.

    Odlučeno je i da Ministarstvo privrede preuzme dosadašnja ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički. Za sada nije poznato da li će Udovički zadržati i državnu upravu.

    Kostić, poznat kao „kralj šećera“, prvi put je dao do znanja da bi bio voljan da upravlja nekim državnim preduzećem kada se prošle godine javno ponudio da preuzme Železnice Srbije.

    “Što se tiče angažmana ljudi iz Privrednika na poziv gospodina Vučića, u ovako teškoj ekonomskoj situaciji, smatram da bi svi oni kojima to obaveze dozvoljavaju trebali da se odazovu i daju svoj doprinos izlasku iz krize," istakao je Kostić.

    Ministarka građevine, a u tom momentu energetike, Zorana Mihajlović, tu ponudu je tada ocenila kao neozbiljnu. Na kraju je ta „fotelja“ pripala Kostićevom kolegi Milanu Beku.

    Prethodno je premijer Vučić nekoliko puta izjavljivao kako je domaćim biznismenima nudio da preuzmu neke od najvećih državnih privrednih sistema, ali da se niko od njih nije javio.

    "Evo, gospodo, dajte, hoćeš ti, Miodraže, hoćeš ti, Mišo, ko će da uzme Železnice", nudio je Vučić ovo preduzeće najvećim srpskim biznismenima na sastanku u njihovom klubu Privrednik pre dve nedelje, ali tada odgovor nije dobio.

    Obojica će skoro sigurno biti postavljena za vršioce dužnosti direktora, jer Vlada po zakonu ne može da postavi generalnog direktora bez javnog konkursa, piše Danas.

    Vučić je prilikom smenjivanja direktora javnih preduzeća i najavio da će se ta mesta ubuduće popunjavati isključivo preko konkursa, što znači da se u slučaju Puteva Srbije i Železnica raspisivanje poziva za zainteresovane kandidate ne očekuje u skorije vreme.

    Beko bez komentara o Železnicama Srbije

    Kako javlja RTS, od sedam smenjenih direktora javnih preduzeća i Agencija, Vlada je za sada izabrala jedino novog vršioca dužnosti direktora Agencije za bezbedost saobraćaja, Krstu Lipovca.

    Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da na sednici Vlade nije bilo ni reči o postavljanju biznismena Milana Beka na čelo Železnica Srbije, o čemu se spekuliše u javnosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE