Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od Nemaca novac i pomoć za ekologiju

    Srbija će u naredne tri godine u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i uz podršku nemačkih partnera realizovati projekat za razvoj održivog tržišta energije biomase, vredan osam miliona evra.

    To je najavila ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, nakon sastanka sa ministrom životne sredine, klime i energetike nemačke pokrajine Baden Virtemberg, Franzom Unterstellerom.

    Ona je istakla da je i ova poseta dokaz spremnosti Nemačke i njenih institucija da pomognu Srbiji u oblasti zaštite životne sredine, a jedna od tih institucija je i GIZ sa kojom su realizovani brojni projekti, među kojima i onaj za upravljanje otpadnim vodama i otpadom.

    Prva faza projekta je završena, odnosi se na detaljnu analizu stanja u pet velikih opština, a u drugoj fazi razviće se ekonomski isplativa rešenja koja su primenjljiva u Srbiji, kazala je ministarka poljoprivrede.

    Untersteller je istakao da to što je Srbija od početka ove godine zvanično kandidat za ulazak u EU, znači da se mora približiti standardima Unije u oblasti životne sredine.

    Dodao je da je nemačka strana na današnjem sastanku inicirala par oblasti u kojima želi da intenzivira saradnju sa Srbijom, kao i da će devetog septembra u Štutgartu biti održan naredni susret.

    Kao prioritetne oblasti saradnje definisane su poljoprivreda, vodoprivreda, zaštita životne sredine, klimatske promene, zaštita prirode, obnovljivi izvori energije i ruralni razvoj. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE