Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Preminuo `patrijarh` nemačke privrede

    Karl Albrecht, suosnivač lanaca samoposluga Aldi i drugi najbogatiji Nemac preminuo je prošle srede u svojoj raskošnoj vili u Essen-Bredenaju u 94. godini, o čemu je javnost tek sada obaveštena.

    Milijarder je sahranjen kako je i živeo, bez publike i pompe. Umesto velike ceremonije, sahranjen samo u prisustvu porodice i vodstva koncerna, u tišini i par metara od svog brata Tea, sa kojim je posle Drugog svetskog rata osnovao Aldi.

    Karl Albrecht, koga nazivaju "patrijarhom" nemačke privrede i najuspešnijim biznismenom posleratnog perioda, umro je posle kratke bolesti, okružen porodicom.

    Braća Albrecht su definisali kupovne navike miliona Nemaca i obojica su živela daleko od svetala kamera, javnog života i pokazivanja.

    Karl Albrecht je do poslednjeg momenta živio povučeno u svojoj vili u Essen-Bredenaju i za razmere jednog milijardera, vrlo skromno. Osim jednog golf terena, kako pišu nemački mediji, sebi nije prišutio ništa od "užitaka milijardera".

    On nije imao ni vile za odmore, ni privatne avione, ni jahte, ni "ispade" u medijima, a na privatnom računu ovog bogataša, čija se imovina procenjuje na 18 milijardi evra, bilo je svega nekoliko stotina hiljada evra.

    Foto: Screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE