Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Plaćamo najskuplji TNG u regionu

    Cena tečnog naftnog gasa za godinu dana povećana čak 36 odsto i prešla granicu od 90 dinara po litru, usled čega vozači idu u Republici Srpskoj, gde je ovaj energent pojeftinio, a pojedinci odlučuju i da "odstrane" bocu.

    Srpski vozači od četvrtka plaćaju najskuplji TNG u regionu, jer je popularni auto-plin probio granicu od 90 dinara po litru i na pojedinim pumpama se prodavao i po 91,90 dinara za litar.

    Pre samo godinu dana, 20. jula 2013. prodavao se, po prosečnoj ceni u Srbiji od 67,40 dinara za litar, pišu Večernje novosti.

    Zato i ne čudi kolona vozila koja preko granice hrli ka Republici Srpskoj, gde je TNG pojeftinio, u proseku sa 0,58 na 0,56 evra po litru, odnosno sada košta 64,60 dinara, skoro 30 dinara manje nego u našoj zemlji.

    Prava je navala vozača iz Srbije. Mnogi imaju, sada, znatno veće rezervoare za TNG, pa umesto 35-40 litara u dodatne spremnike pune i do 100 litara TNG, kaže za Novosti Vladan S. sa jedne od benzinskih stanica „s one strane Drine“.

    Bar dva puta mesečno idem iz Loznice za Srpsku, tankujem rezervoar, pri čemu pazarim hranu i još neke sitnice i uštedim i do 200 evra, kaže Lozničanin Dragan M.

    Ono što najviše ljuti vozače u Srbiji je činjenica da je ovaj naftni derivat „prešišao“ i cenu TNG iz zimskih meseci, jer je poznato da je TNG takozvano „sezonsko gorivo“ i da je zbog specifičnog odnosa propana i butana, leti uvek jeftiniji nego zimi bar za trideset odsto.

    Kada sam ugradio uređaj za TNG koštao me je 450 evra. Tada sam, pre tri godine, dobio uverenje da mi atest važi 10 godina. Sada mi kažu da moram posle pet godina da uradim novi atest i da to papreno platim.

    Pri tome za litar benzina sam mogao da kupim 2,7 litara TNG. Danas jedva 1,7 litara. Jasno mi je da mi se više isplati da platim još par stotina evra i da se rešim bede, kaže za Novosti Dragan Savić iz Zemuna, koji je u auto-servis dovezao svoj automobil da bi izvadio TNG uređaj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE