Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hoteli počeli da nagrađuju aktivnost na društvenim mrežama

    Sve više i više hotela i drugih ugostiteljskih objekata postaju svesni uticaja koji ’obični smrtnici’ imaju na društvenim mrežama, pa se tako sve više njih odlučuje na nagrađivanje svojih vernih posetilaca.

    Kimpton Hotels & Restaurants je jedan od pionira ovog marketing poteza koji oni zovu Kimpton Karma Rewards, ili nagrađivanja svojih mušterija za aktivnost na društvenim mrežama (sobnim spa tretmanom, ako osedate u njihovom hotelu ili gratis dezertom ako uživate u svom obroku u nekom od njihovih restorana). Kimpton prepoznaje da je moć lične preporuke često veća od one koju ima tradicionalni marketing, izjavila je Maggie Lang, senior direktor Kimpton hotels & restaurants marketinga.

    Imajući u vidu da je prosečan broj prijatelja koji ima korisnik Facebooka preko tristotine, a prosečan broj pratilaca koji ima Twitter korisnik preko dvestotine, nije ni čudo da je Kimpton samo jedan od mnogobrojnih hotela širom sveta koji uviđaju moć virtualne reči. Marriot lanac hotela, čijih se 3.700 hotela nalaze u čak sedamdeset zemalja je uveo svoj sistem nagrada za korišćenje hashtagova koji u sebi sadrže reč Marriot, koje se zove Mariott PlusPoints. Mariott poeni mogu da se koriste za dodatak besplatnih noći, upgradeovanja sobe u kojoj odsedate, pa čak i za besplatne milje kod nekih avionskih kompanija. Mariot hoteli se mogu naći u većina najpopularnijih evropskih destinacija, kao što su Pariz, Berlin, Prag i Atina.

    Intercontinental Group Rewards Club, Starwood, Club Carlson takođe svi imaju svoje programe koji nagrađuju entuzijaste društvenih mreža.Tako da, tokom letovanja, ne zaboravite da podelite par slika vašeg pogleda sa hotelske terase ili da se check-inujete u svoj omiljenom primorskom restoranu i ko zna, možda i vi zaradite par poena za lojalnost.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE