Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vujović uzima Krstićeve finansije, a ko preuzima privredu?

    Nakon ostavke ministra finansija Lazara Krstića, mediji su već počeli da spekulišu ko će na njegovo mesto. Glavni kandidat je sadašnji ministar privrede Dušan Vujović, dok će umesto Vujovića privredu preuzeti Igor Mirović.

    Dnevni list Kurir navodi Mirovića kao glavnog kandidata za novog ministra privrede umesto Vujovića koji preuzima Krstićevo ministarstvo. On je u prethodnom mandatu vlade bio ministar regionalnog razvoj i lokalne samouprave, a krajem januara ove godine ’uskočio’ je i na mesto ministra privrede nakon ostavke Saše Radulovića. Mirovića i Informer ’vidi’ na mestu ministra privrede, dok će aktuelni ministar Dušan Vujović preuzeti posao Krstića. Kurir piše i da u slučaju da ’kombinacija’ sa Mirovićem ne bude ostvarena, u kancelariji u ministarstvu privrede vidi ministra državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

    Novo ime u celu priču uvode Naše novine. Oni takođe pišu da će Vujović preuzeti Krstićevo ministarstvo, ali na mestu novog ministra privrede vide Ivicu Kojića. Kojić je šef kabineta premijera Vučića, ekonomista je, a svojevremeno je bio šef kabineta bivšeg lidera URS-a Mlađana Dinkića i slovio je za njegovog čoveka od izuzetnog poverenja.

    Kojiću u prilog ide i trenutna situacija u ministarstvu privrede nakon odlaska ’Radulovićeve ekipe’ i najave dolaska ’Dinkićeve’.

    Listu Danas potvrđeno je da resor finansija definitivno preuzima Vujović i to ne samo privremeno kako je najavljeno. Takođe, rečeno im je i da sigurno neće doći do spajanja resora finansija i privrede, kao i da se u ovom trenutku ne zna ko će preuzeti privredu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE