Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gas poskupljuje u avgustu

    Od 1. avgusta domaćinstva će gas plaćati od 1,1 do 1,3 odsto skuplje, odnosno prosečno 45,4 dinara po kubnom metru, a kupci od 1,1 do 1,4 odsto ili 42,3 dinara po metru kubnom, bez PDV, najavio je Savet Agencije za energetiku.

    Savet je saopštio da je dao saglasnost na nove cene prirodnog gasa za javno snabdevanje za sva 33 javna snabdevača gasa koje će se primenjivati od 1. avgusta.

    Prosečna godišnja potrošnja gasa po domaćinstvu u 2012. godini bila je 873 metara kubnih, što znači da će prosečan godišnji račun za gas sa novom cenom biti oko 44.000 dinara, sa PDV.

    Cene pristupa distributivnom sistemu, takozvane mrežarine, ni ovog puta nisu menjane, tako da su na cene za javno snabdevanje samo prenete akumulirane promene realnih troškova uvoza gasa i domaće proizvodnje od decembra 2013, kada su snižene cene gasa.

    Regulisana cena gasa se menja kada dođe do promene nabavnih cena i odnosa uvoznog i domaćeg gasa, a usklađuje se i sa promenama petnaestodnevnog proseka kursa dolara, navedeno je u saopštenju Agencije za energetiku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE