Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dani

    Američki giganti povlače milione vozila

    Američki proizvođač automobila General Motors proširio je listu opozvanih vozila za novih 8,23 miliona automobila, zbog kvara na kontakt-bravi povezanom sa sedam sudara i tri smrtna slučaja.

    Od početka ove godine, GM je opozvao 29 miliona automobila, od čega je polovina povučena zbog potencijalnog kvara na kontakt-bravi, prenela je agencija Reuters.

    GM je prošle godine prodao 2,8 miliona vozila u SAD, dok je širom sveta prodao ukupno 9,7 miliona automobila.

    Još jedan američki automobilski koncern Chrysler, takođe, povlači više od 650.000 vozila tipa minivan i SUV širom sveta zbog neispravnosti u sistemu paljenja.

    U saopštenju kompanije je precizirano da je pozivanje vozila na servis proširenje akcije iz 2010. godine, koja je obuhvatila oko 196.000 vozila marki Chrysler Town&Country, Dodge Grand Caravan i Dodge Journey, proizvedenih 2009. i 2010. godine.

    Sada su na taj spisak dodati i minivan i SUV vozila tih modela proizvedeni od januara 2007. do avgusta 2009. godine, preneo je Itar tas.

    Prema mišljenju stručnjaka koncerna, svi ti automobili mogu imati problem u sistemu paljenja koji mogu da dovedu do nesreće.

    Ključ za paljenje može slučajno da se okrene, usled čega može doći do prestanka rada motora, kao i drugih funkcija automobila, među kojima i vazdušnih jastuka. Proizvođač automobila će besplatno odstraniti problem.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE