Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prvi na udaru ulični prodavci u Knez Mihailovoj?

    Preprodavci u centru grada stvaraju haos i rešavanje tog "fenomena" treba da krene uklanjanjem uličnih prodavaca u Knez Mihailovoj ulici, ocenjeno je na sastanku u Udruženju ugostiteljstva i turizma Privredne komore Beograda.

    Problem sive ekonomije je sistemski i za njegovo rešavanje je potreban konsenzus na svim nivoima, ali se konkretni problemi mogu rešavati korak po korak, ocenjeno je u PKB i predloženo da se počne od uklanjanja uličnih prodavaca i sređivanja Knez Mihajlove ulice.

    Na sastanku je predočena čitava lista svakodnevnih problema sa kojima se suočava ugostiteljstvo u glavnom gradu, a na prvom mestu je haos koji stvaraju preprodavci u centru grada, ali sve više problem predstavljaju i ulični prosjaci, psi lutacice i razbacano smeće.

    Želimo da vidimo konkretne rezultate i predlažemo da se prvo sredi Knez Mihailova ulica koja sada predstavlja ruglo.

    To će biti osnova dalje priče sa nadležnima za ove probleme jer ako ne počnemo što pre, nastaviće se praksa sporadičnih rešenja, rekao je direktor hotela Crown Aleksandar Vasiljević.

    On je potsetio da je to neophodno i zbog razvoja turizma koji predstavlja jednu od najperspektivnijih grana i u svetu i kod nas, iako sada turizam u bruto društvenom proizvodu Srbije učestvuje sa samo oko dva odsto.

    Beogradski ugostitelji ocenili su da je podatak koji je pre nekoliko dana na sastanku posvećenom turizmu u PKB izneo gradonačelnik Siniša Mali, da oko 90 odsto ugostitelja u Beogradu ne izdaje fiskalne račune preteran, ali su se složili da bi kontrola morala da bude i češća i opsežnija.

    Ukazano je i na problem klasifikacije ugostiteljskih objekata i njihove registracije zbog čega bi morali da se promene propisi u toj oblasti, navedeno je u saopštenju PKB.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE