Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FOTO: Građani videli maketu Beograda na vodi

    Beograđani su danas imali priliku da u rekonstruisanoj zgradi Beogradske zadruge vide maketu projekta "Beograd na vodi", a ovome je prisustvovao gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

    On je tom priliko rekao da je krajnji rok za Beograd na vodi osam do 10 godina za sve četiri faze i da je “nabitnije je da krenemo”.

    >>>>> Al-Abbar: Ne sumnjajte, izgradiću `Beograd na vodi`

    “Ne možete vi da krenete da radite projekat ove veličine odmah i sve", rekao je Mali i dodao da je jedan od ograničavajućih faktora završetak železničke stanice Prokop.

    FOTO: Beograđani videli maketu Beograda na vodi

    Govoreći o kritikama pojedinih arhitekata da će izgradnja Beograda na vodi narušiti izgled grada i da će kula koja će biti izgrađena uticati na tok reke Save, Mali je rekao da je maketa koja je izložena u Beogradskoj zadruzi predmet svih mogućih analiza. 

    >>>>> Predstavljen master plan za BG na vodi. Vučić: Ovo nije samo maketa

    FOTO: Beograđani videli maketu Beograda na vodi

    "Izvolite pa analizirajte, nemam nikakav problem sa tim. Čuo sam neke kritike da domaće arhitektonske firme nisu uključene u projekat, što je delimično tačno. Maketa je samo plan kako Beograd na vodi treba da izgleda, a svaka zgrada će biti rezultat rada domaćih arhitektonskih firmi", naglasio je Mali i dodao da postoji dosta projekata u okviru Beograda na vodi, tako da će biti posla za sve.

    FOTO: Beograđani videli maketu Beograda na vodi

    Kako prenosi Blic, građane je najviše zanimalo gde će biti premešteni ljudi koji sada žive na lokacijama koje su predviđene za izgradnju "Beograda na vodi", da li će taj deo imati park i zelenilo…

    >>>>> Tone graditelj `Beograda na vodi`

    Pored ovih, postavljali su i pitanja nevezana za tu temu, a između ostalog pitanja u vezi sa legalizacijom objekata u Beogradu, problema uništenih košarkaških terena na Novom Beogradu, a neki od građani su samo želeli da ga pozdrave.

    FOTO: Beograđani videli maketu Beograda na vodi

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE