Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ferrero od septembra u Srbiji

    Predstavnici kompanije Ferrero, najpoznatijeg italijanskog proizvođača čokolade i konditorskih proizvoda, predložili su danas premijeru Aleksandru Vučiću da realizacija investicije te kompanije u Srbiji počne u septembru, što je predsednik Vlade podržao.

    Predsednik Vlade Srbije razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije Ferrero o realizaciji potpisanog Memoranduma o razumevanju koji su Vlada Srbije i kompanija Ferrero potpisali u februaru ove godine, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju sa medijima.

    Memorandumom je predviđeno da kompanija Ferrero pokrene Centar za proizvodnju lešnika, a u toku su intenzivni razgovori o realizaciji ovog projekta.

    Kompanija Ferrero je najpoznatiji italijanski proizvođač čokolade i konditorskih proizvoda, ujedno i vodeća kompanija iz ovog sektora u svetu. Ferrero Group čine 73 kompanije sa 20 proizvodnih pogona i zapošljavaju više od 30.000 radnika.

    Memorandumom je predviđeno uspostavljanje Centra za proizvodnju lešnika na 1.000 hektara, a kompanija Ferrero osim zasnivanja sopstvene proizvodnje lešnika u Srbiji, planira i uspostavljanje kooperantskih odnosa sa individualnim poljoprivrednim proizvođačima na teritoriji centralne i južne Srbije.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE