Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U julu zakoni o privatizaciji i stečaju

    Ministar privrede Srbije Dušan Vujović najavio je danas će sutra početi javna rasprava o Nacrtu zakona o privatizaciji i izmenama Zakona o stečaju, koja će trajati 20 dana.

    Predlozi tih zakona danas će biti objavljeni na sajtu Ministarstva privrede, a treba da budu u skupštinskoj proceduri u julu. Javna rasprava o novim rešenjima biće organizovana u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu, rekao je Vujović na Ekonomskom samitu Srbije koji u Beogradu organizuje grčka TGI grupa.

    "Očekujem da javna rasprava neće biti samo formalnost, već da će omogućiti konačnu verziju tih zakona", kazao je Vujović.

    On je podsetio da je na osnovu Zakona o privatizaciji iz 2001. godine privatizovano manje od 2.300 preduzeća i da nakon 13 godina ima još oko 600 preduzeća čiji imovinski status nije rešen, od čega je 161 preduzeće u restrukturiranju.

    "Cilj novog zakona o privatizaciji je da se na efikasan i fer način po tržišnim uslovima okonča privatizacija državnih i društvenih firmi do decembra 2016. godine", kazao je Vujović.

    Najavio je nove modele prodaje firmi i istakao da nijedan od tih modela neće biti unapred odabran, već će se birati najbolje rešenje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE