Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ljajić: Rusi bili oštri, ali korektni

    Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić veruje da se afera sa izvozom mesa u Rusiju neće odraziti na ostale izvoznike.

    Ljajić je poručio i da industriji mesa Đurđević sleduje krivična prijava ukoliko se ispostavi da je prepakivala meso trećih zemalja za izvoz u Rusiju.

    "Ukoliko se ustanovi da je Đurđević prepakivao uvezeno meso sledi mu krivična prijava. Tu nema dileme", rekao je Ljajić za dnevni list Politika.

    On je ponovio da su, prema izveštaju ruske inspekcije, crvi u mesu iz Srbije pronađeni u kontejnerima koji služe za prikupljanje klaničkog otpada, koji se odvozi u kafileriju.

    Upitan kako se taj slučaj odražava na ostale izvoznike, Ljajić je rekao da mu je ruska strana predočila da neće biti problema "zato što smo bili iskreni i što ništa ne skrivamo", ali i da je sastanak sa Rusima "počeo dosta oštro".

    Rekli su da su iznenađeni, da je to nedopustivo, da su ranije upozoravali, da su nudili pomoć njihovih inspektora, ali da odavde nije bilo zvaničnog poziva da oni dođu i da pomoć više neće nuditi, rekao je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE