Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vulin: Zakon o radu samo deo slagalice

    Izmene Zakona o radu bave se, kako onima koji rade, tako i onima koji ne rade i koji tek treba da rade, kaže ministar rada Aleksandar Vulin i dodaje da taj zakon mora biti kompromis i "ako svi budu podjednako nezadovoljni, znači da država dobro radi svoj posao".

    Pre nego ode pred Vladu Srbije, socijalni partneri moći će da iznesu "svoje poslednje mišljenje o predloženim odredbama" Zakona o radu, rekao je Vulin i najavio da će to moći da učine na sednici Socijalno-ekonomskog saveta.

    Zato što smatramo da je taj zakon posebno bitan trudimo se da svi relevantni akteri kažu svoje mišljenje, da uvažimo i sindikat i poslodavce i, naravno, na kraju će konačnu odluku doneti poslanici, rekao je Vulin.

    Prema njegovim rečima, izmene Zakona o radu se bave i "onima koji rade i onima koji ne rade i onima koji tek treba da rade, podsetivši da i su sindikati i poslodavci "sa nekim stvarima zadovoljni, a sa nekima nezadovoljni".

    Zato je država tu da preuzme na sebe odgovornost da preseče i kaže biće ovako. Naravno, tu je da istrpi svaku kritiku, rekao je Vulin.

    Prema njegovim rečima, namera države je prvenstvo da stvori bolji privredni ambijent i atmosferu koja će na kraju doneti dobro svima, radniku i poslodavcu.

    Vulin je napomenuo i da je Zakon o radu "samo deo velike slagalice" jer neće sam moći da promeni privredni ambijent, ali će sa Zakonom o privatizaciji, sa Zakonom o državnim službenicima, sa Zakonom o raznim socijalnim davanjima to moći da bude urađeno.

    On nije mogao da precizira kada će se izmene Zakoan o radu naći u skupštinskoj proceduri, dodavši da će to zavisiti i od rasporeda rada u parlamentu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE