Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Čeka se da General Electric poboljša ponudu za Alstom

    Postoji mogućnost da General Electric poboljša ponudu za francusku kompaniju Alstom, posle atraktvne ponude koju su zajedno uputili Siemens i Mitsubishi.

    Francuski ministar finansija Michel Sapin izjavio je da bi General Electric mogao poboljšati ponudu za preuzimanje Alstoma.

    Još nismo završili s poboljšanjima ponuda na obe strane. Siemensova ponuda izgleda atraktivnija nakon što se u nju uključio i Mitsubishi Heavy Industries, rekao je Sapin.

    Japanski industrijski gigant Mitsubishi Heavy Industries i nemački Siemens ponudiće gotovo 10 milijardi dolara za deo energetskog poslovanja francuskog Alstoma, pišu japanski mediji.

    Zajednička ponuda vredna hiljadu milijardi jena mogla bi da obuhvati i proizvođača elektronike i uređaja Hitachi i osujeti onu američkog General Electrica vrednu 17 milijardi dolara.

    Siemens i MHI kupili bi samo Alstomovo poslovanje gasnim i parnim turbinama, pa je stoga i vrednost njihove ponude niža od one GE, koji želi da kupi celo energetsko poslovanje francuske kompanije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE