Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Boarov: Vlada mora da krene `bodljikavom stazom reformi`

    Ekonomski novinar Dimitrije Boarov, u tekstu za Novi magazin piše da nova vlada Srbije ne uspeva da  se izvuče iz tekućih afera i svađa, pa da društvo fokusira na reforme i štednju koja je potrebna radi finansijske stabilizacije države.

    On piše da mi zasad vidimo samo planove štednje, „ali ne vidimo jasno kako će se menjati sistem da bi on postao „održiv“ i da sama štednja u javnoj potrošnji ili platni razredi, sami po sebi, i nisu nekakvi reformski potezi.

    On smatra da će prave reforme teško ići , a to se prema Boarovu vidi po problemima koje Vlada ima u pripremi promena u radnom zakonodavstvu.

    „Ne znam tačno na kojim promenama doista insistira MMF, ali mi je sumnjivo što se one glasnije ne obrazlažu rešenjima koja dominiraju u Evropskoj uniji. Ni na tom pravcu očigledno se ne može postići sve odjedanput, ali bi i ova vlada, kao i većina evropskih vlada, morala da pokaže da ume da se usaglasi sa sindikatima,“ piše Boarov.

    Boarov zaključuje da će nova Vlada Srbije očigledno doista morati da krene „bodljikavom stazom reformi, bosih nogu i praznog novčanika“, a ne samo da najavljuje „bolne reforme“ i pronalazi razloge zašto se one odlažu.

    Foto: ww.mc.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE