Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Početkom zime iz TENT-a oko 30 odsto manje struje

    Termoelektrana "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcu će, zbog posledica poplava i manje isporuke uglja iz Kolubare, početkom zime proizvoditi oko 30 odsto struje manje u odnosu na plan, najavio je danas direktor te termolektrane Čedomir Ponoćko.

    "TENT je spreman za zimu, ali će uglja nedostajati," rekao je novinarima Ponoćko,koji je u Ambasadi Češke u Beogradu prisustvovao predaji donacije u opremi Republike Češke EPS-u.

    Iz Kolubare u TENT sada dovozi oko 40.000 do 45.000 tona uglja na dan, a za mesec dana očekuje se da ta količina dostigne 65.000 tona, što je dovoljno za oko 60 odsto proizvodnje te termoelektrane, naveo je Ponoćko i dodao da je zimi uobičajeno dopremanje oko 90.000 tona uglja dnevno iz Kolubare.

    U toku leta neće biti problema, ali već od oktobra i novembra, kada poraste potrošnja struje, TENT neće biti u stanju da isporučuje onoliko struje koliko je planirano, rekao je Ponoćko i napomenuo da će se zbog posledica poplava raditi revizija poslovnog plana EPS-a.

    Ponoćko je, govoreći o šteti koju je TENT pretrpeo zbog poplava, rekao da je ta termoelektrana osigurana kod Wiener osiguranja i da očekuje će ta osiguravajuća kuća isplatiti štetu TENT-u.

    On je naveo da je samo na Termoelektrani Kolubara, koja je u sastavu Privrednog društva TENT, a na kojoj je zbog poplava došlo do eksplozije i požara, šteta procenjena na oko četiri do pet miliona evra.

    Čedomir Ponoćko bio je pomenut u današnjj IZJAVI DANA na BIZLife portalu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE