Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Promene u DS: Pajtić predsednik. Ostavke Đilasa i Ješića

    Bojan Pajtić izabran je na Izbornoj skupštini Demokratske stranke u subotu za novog predsednika stranke. Njegov protivkandidat je bio dojučerašnji lider Dragan Đilas, koji će prema pisanju Danasa podneti ostavku na mesto šefa poslaničke grupe te stranke u Skupštini Srbije.

    Novi lider DS Bojan Pajtić rekao je sinoć u Utisku nedelje B92 da je SNS kao partner nemoguća varijanta, ali da planira organizovanje demokratskog bloka, u koji će pozvati i NDS, LDP…

    Na pitanje da li je očekivao da će biti izabran na mesto šefa stranke, Pajtić je odgovorio da je "imao bolji uvid u odnos delegata i odbora nego što su to imali mediji".

    "Ja sam odrastao u DS i znao sam kakav će biti ishod", rekao je Pajtić.

    "Neophodno je promeniti pristup DS onome što se dešava na političkoj sceni države… DS mora da definiše narativ, platformu, za šta je… Na prvom mestu, to je stranka levog centra, mi, dakle, ne pristajemo na kvazisocijalističku orijentaciju, na solidarni porez, niti kapitalizam drastičnih socijalnih razlika", kazao je Pajtić o ideološkoj orijentaciji stranke. Dodao je da DS treba da definiše zašto je izgubio izbore u poslednje dve godine.

    "Mi moramo da pogledamo sebe u ogledalo, i ukoliko se i mi ne konsolidujemo, režim na vlasti neće imati alternativu, ili će to biti neki desničarski pokret sa ulice", rekao je on.

    Ostavke Đilasa i Ješića

    Doskorašnji predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas podneće ostavku na mesto šefa poslaničke grupe te stranke u Skupštini Srbije, nakon što je za novog predsednika u subotu Bojan Pajtić, saznaje Danas u vrhu te partije. Prema saznanjima lista, Đilas će u svakom slučaju ostati poslanik demokrata u parlamentu.

    Goran Ješić, podneće ostavku na mesto pokrajinskog sekretara, jer smatra da „nije moralno“ da ostane na toj funkciji na koju je došao na poziv Bojana Pajtića, sada kada je podržao za predsednika stranke njegovog protivkandidata. U DS i na potpredsedničkom mestu, ipak, ostaje.

    „Naravno da prihvatam mesto potpredsednika, pošto su me izabrali članovi stranke. DS u narednom periodu mora da bude čvršća opozicija, napravi razliku između moderne, evropske Srbije i ove populističke Srbije i pokuša da spasi demokratsko društvo u zemlji“, navodi Ješić za Danas.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE