Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U obnovi infrastrukture pomoć Svetske banke

    Svetska banka spremna je da pomogne Srbiji u obnovi infrastrukture oštećene u poplavama, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

    Kako se navodi u saopštenju, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović
    razgovarala je sa šefom kancelarije Svetske banke u Srbiji Tonyjem Verheijenom o podršci u obnovi infrastrukture.

    Svetska banka je spremna da podrži napore Srbije da što pre sanira oštećenu infrastukturu, a finansijska podrška bi uključila prilagođavanje prioriteta u postojećim zajmovima koji su u proceduri, kao i korišćenje fonda za vanredne situacije.

    Na sastanku je rečeno i da je Srbiji na raspolaganju i tehnička pomoć Svetske banke u izradi metodologije procene štete i što boljoj pripremi projekata posvećenih saniranju posledica poplave, navodi se u saopštenju.

    Na pružanju pomoći Srbiji nakon elementarne nepogode Svetska banka će, prema rečima Verheijena, raditi u tesnoj koordinaciji sa Evropskom unijom i Ujedinjenim nacijama.

    Mihajlovićeva je upoznala Verheijena sa dosadašnjim aktivnostima na utvrđivanju štete pričinjene saobraćajnoj, energetskoj i telekomunikacionoj infrastrukturi i radom Vladine Komisije za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda.

    Ta komisija je od lokalnih samouprava zatražila da joj dostave izveštaje o šteti pričinjenoj stambenim objektima, privredenim i poljoprivredima i lokalnoj infrastrukturi.

    Mihajlovićeva i Verheijen razgovarali su i o realizaciji tekućih projekata na Koridoru 10, gde je ocenjeno da izgradnja napreduje, ali da je potrebno povećanje efikasnosti državnih preduzeća zaduženih za realizaciju ovih projekata.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE