Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada usvojila olakšice za zapošljavanje

    Vlada Srbije usvojila je Predlog izmena i dopuna Zakona o porezu na dohodak građana, kojim se, kako je istakla, obezbeđuje sprovođenje reformi poslovnog okruženja i smanjuju rizici i troškovi poslovanja.

    Kako se precizira u saopštenju sa sednice vlade, predložene su poreske olakšice prilikom zapošljavanja novih radnika koje će otkloniti sivu zonu u oblasti zapošljavanja.

    Vlada je usvojila i Predlog izmena i dopuna Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, kojim se predlaže izmena stope doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje na 26 odsto (sada 24 odsto), a doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje na 10,3 odsto (sada 12,3 odsto).

    Te izmene, će, kako se očekuje, obezbediti povećanje zapošljavanja i rasteretiti privredne subjekte, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

    Vlada Srbije je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o zajmu između Vlada Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata o zajmu od milijardu američkih dolara.

    Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju ugovora o zajmu između Vlade Republike Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija za finansiranje sistema za navodnjavanje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE