Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hapšenja u PIO Fondu

    Šest osoba privedeno je zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili republički Fond za penziono i invalidsko osiguranje za 70 miliona dinara.

    Privedeni su Ivan Đinđić, Željko Antulov, Predrag Dejanović, Dejan Filipović, Sredoje Mirković i Zorica Odavić Stamenković. Osumnjičeni su da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe omogućili nezakonito ostvarivanje prava na starosnu penziju većem broju lica u periodu od 2007. do 2014. godine, saopštio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

    Policija saopštava da postoje osnovi sumnje da je Ivan Đinđić organizovao kriminalnu grupu za pronalaženje osoba kojima je nedostajao određeni period radnog staža za sticanje prava na starosnu penziju.

    Takvim osobama je, za novčani iznos od 300 do 700 evra po godini staža, u matičnu evidenciju Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje upisivan fiktivni radni staž, navodno ostvaren kod poslodavaca Beogradski vodovod i kanalizacija, Elektrodistribucija Beograd, Vades, Zavod za transfuziju krvi i dr.

    Proverama je utvrđeno da te osobe nikada nisu bile zaposlene kod navedenih poslodavaca. Budžet Srbije oštećen je za oko 70 miliona dinara, a organizator i članovi grupe pribavili su imovinsku korist u iznosu od oko 125.000 evra.

    Protiv svih lica podneta je krivična prijava, a po nalogu tužioca doneta su rešenja o njihovom zadržavanju.

    Kako je rečeno, očekuje se da će se dodatnim proverama utvrditi da je iznos za koji se osumnjičeni terete znatno veći, odnosno da je moguće da je reč o sumi većoj od dva miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE