Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski Fiat među prvim poslodavcima u regionu

    Kompanija Fiat automobili Srbija u prva tri meseca povećala izvoz za 50 odsto, Fiat je najpopularniji auto u Srbiji, a kao brend postaje sve više prepoznatljiv i po sloganu "Sa ponosom stvoren u Srbiji".

    Kragujevački FAS je u prva tri meseca naš najuspešniji izvoznik, ali i jedan od najvećih poslodavaca u regionu. Izvoz brodom preko barske luke povećan je od januara do marta za 50 odsto, beleži se i rast prodaje u Severnoj Americi, a mesečno se samo u Italiji plasira 7.000 vozila.

    Kompanija je od januara do marta izvezla automobile za 374,8 miliona evra i na prvom je mestu liste 15 najvećih srpskih izvoznika. Samo u Americi i Kanadi u martu je plasirao oko 2.000 modela 500L.

    Fiat je po prodajnim rezultatima najpopularniji auto kod nas, a kao brend postaje sve više prepoznatljiv i po sloganu "Sa ponosom stvoren u Srbiji".

    Predsednik udruženja uvoznika vozila i delova Miloš Petrović kaže da je Fiat otvorio vrata svim svetskim proizvođačima automobila. Sve velike kompanije koje se bave komponentama rade i za Fiat i za okruženje. Prema tome, ovo ulaganje je pokazalo da vredi doći u Srbiju, rekao je on.

    U Fiatu smatraju da će ova godina izvozno i finansijski biti mnogo bolja. Luka Bar je od početka godine nabavila, zahvaljući ovom poslu, opremu vrednu sedam milona evra za pretovar automobila.

    Pročitajte i>>>Luka Bar `živi` od Fiata

    Ukupan promet povećan je za 50 odsto, a kako kažu u Fiatu, najbolje je investirati u svoje dobavljače, jer jedino tako se može biti siguran u plasman vozila, naročito u prekookeanskom saobraćaju.

    Fiat želi da podstakne i ostale brendove u Srbiji. Izbor je pao na Beogradski maraton, a slede i neki muzički festivali poznati van granica Srbije, a iz FAS kažu da je to "Nišvil", a u pregovorima su i sa "Exitom",  kao i sa beogradskim "Beerfestom".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE