Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ovaj restoran je četvrti put najbolji na svetu

    Restoran Noma, koji se nalazi u Kopenhagenu ponovo je prema izboru magazina Restaurant postao najbolji na svetu. Prošle godine titulu je uzeo El Celler de Can Roca iz Đirone u Španiji. Noma je prethodno tri puta zaredom bila najbolji restoran na svetu.

    Najbolji restoran bira 800 šefova, vlasnika restorana, novinara i kritičara hrane, a dodela nagrada je večeras u Londonu.

    Noma je dobila ovu prestižnu nagradu bez obzira što je prošle godine imala određene probleme, kada se šezdesetak ljudi otrovalo.

    Noma, na čelu sa šefom Rene Redzepijem, inače makedonskog porekla, već je godinama u samom vrhu kulinarstva. Redzepi kaže da mu je osnovna filozofija stvarati ukusnu hranu s namirnicama iz lokalne proizvodnje.

    Ovaj restoran je četvrti put najbolji na svetu

    "Ima nešto u duhu, prirodi, ljudima koji uzgajaju hranu i samoj blizini hrane. Veoma je bitno povezivanje s farmerima koji uzgajaju organsku hranu napornim radom da bi zadržali zdravu ekologiju i da bi krajnji korisnici uživali u hrani", rekao je Redzepi.

    Na čelu Nome je od 2004, a njen je glavni šef i suvlasnik. Ovaj 34-godišnji kuvar ambasador je programa nove nordijske kuhinje kakvu i priprema u svom restoranu. Noma je koncentrisana na očuvanje svih okusa sirove hrane i korištenje najboljih sirovih namirnica iz nordijske regije, kao što su islandska skuta, bobice, grenlandski bivo i tamošnje vrste ribe. U ovom restoranu sami rade dimljenje, soljenje, kiseljenje i pečenje hrane, a pripremaju i vlastito sirće.

    Noma na danskom znači nordijska hrana, a restoran je smešten u bivšem brodskom skladištu u kopenhaškoj luci. S obzirom na to da je toliko popularan, lista čekanja na mesto traje i po šest meseci.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE