Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Luka Bar `živi` od Fiata

    U Luci Bar u horizontalnu i vertikalnu mehanizaciju u poslednje dve i po godine uloženo je 5,5 miliona evra, a prihodi su porasli zahvaljujući tansportu automobila Fiat, koji je u prvom kvartalu povećan za 50 odsto.

    Ipak, u prošloj godini pretovar je bio manji za 27 odsto, a razlog tome je izostanak rude nikla i cink oksida sa Kosova. Ponovnim uvođenjem pretovara roba sa Kosova bili bi prebrođeni problemi Luke, smatra menadžment.

    Sa druge strane, došlo je do porasta pretovara drugih tereta, zahvaljujući ugovoru o transportu Fiatovih automobila. Izvršni direktor Luke Bar, Slobo Pajović, kaže da najveće barsko preduzeće svim svojim snagama nastoji da unapredi poslovanje.

    Veliki posao koji radimo preko Luke Bar, pretovar Fiatovih automobila, što nam daje jaku finansijsku injekciju. Za tri meseca ove godine, pretovar automobila je povećan za 50 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, kazao je Pajović.

    Prema njegovim rečima, pretovar ro-ro tereta (Fiatovih vozila) učestvovao je sa 24 odsto, rasuti tereti su bili na nivou od 47 odsto, a ostatak su činili pretovari tečnih tereta.

    Snalazimo se i na drugim tržištima i zasad to uspešno radimo, kazao je Pajović, dodajući da menadžment pokušava da nađe strateške partnere koji bi u Slobodnoj zoni Luke Bar otvorili proizvodne pogone.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE